Moppen over dieren
Diergaarde Blijdorp
Van Aerssenlaan 49
3039 KE Rotterdam
Postgiro 661592

Rotterdam, december 1999

Door de strenge koude van de afgelopen winter zijn vele van onze apen gestorven, zowel chimpansees als gorilla's en bavianen. Daar wij vrezen dat de situatie de komende winter niet veel beter zal zijn, hebben wij besloten onze apen door mensen te vervangen, omdat deze beter tegen de koude zijn opgewassen. Dit moeten echter wel mensen zijn die op apen lijken en dierlijke geluiden uitstoten.

Onze keuze is op u gevallen.

Na een zeer lange en strenge selectieprocedure bent u uiteindelijk uitverkoren. Dit is natuurlijk voor u en uw huisgenoten goed nieuws.

Voor uw huisgenoten omdat zij van u verlost zijn, en voor u omdat u eindelijk eens goed te eten zult krijgen. U hoeft namelijk zelf geen eten mee te brengen, want u krijgt bij ons in Blijdorp zoveel apenootjes en maiskorrels toegeworpen, dat wij vermoeden, uw gulzigheid en vraatzucht kennende, dat u geen verdere maaltijd behoeft.

De eerste dagen zult u aan de ketting moeten liggen. Door uw postuur en intelligentie komt u het best in aanmerking voor de vervanging van een

Zuidkoreaanse zachtboerende kaalkontige warhoofd baviaan.

Wij verwachten u binnen 14 dagen. Niet gewassen, gekamd of geknipt, uw tanden niet gepoetst, uw nagels niet schoongemaakt of kortgeknipt, uw voeten niet gewassen. Wat dat betreft, voor u niets nieuws, kortom, zoals u bent.

Uw kooinummer is 43.

Van harte geluk gewenst met uw benoeming en tot spoedig ziens.

Met vriendelijke groeten,
Directie Diergaarde Blijdorp
Prof. Dr. C.H.I.M. Panse


 

Waardering voor deze mop: 5.34
126
keer gestemd.

Stemmen!
Printbare versie

Inhoudsopgave
Volgende mop: Twee koeien in verschillende systemen
Vorige mop: Luizen

Link naar deze mop:

 
Deze mop op je eigen website: