Moppen over religie
Koe Op de allereerste dag schiep God noch Adam noch Eva....hij schiep de koe! Hij zei tegen de koe.... "Ah gu (chinese naam voor de koe) vandaag schiep ik jou! Omdat het nu eenmaal is wat een koe moet doen, moet je de hele dag met de boer naar het land en zorgen voor de energie om dingen te trekken. Ook moet je af en toe zorgen voor melk om de mensen te drinken te geven en je moet de hele dag werken in de zon! Als dank mag je alleen gras eten! Ik geef je een leven van 50 jaar lang."
Ah gu protesteerde: "Wat?!?! Ik moet zo hard werken dat ik zelfs gras moet eten?!! Dit zware leven wil je me 50 jaar laten volhouden?!?! Laat me het 20 jaar lang doen. Ik geef je die 30 jaar terug, ok?? Boeh .boeh..."
God ging hier mee akkoord.
Op de tweede dag schiep God de hond. God zei tegen de hond: "Ah Kow! (Chinese naam voor hond) Jij moet de hele dag bij de deur van je huis zitten. Als er mensen naar binnen willen, moet je tegen ze blaffen. Als dankHond krijg je de kliekjes van je baas te eten. Ik geef je een leven van 20 jaar lang."
Ah Kow protesteerde: "Wat?!?! Alle dagen bij de deur zitten, en dan ook nog tegen mensen blaffen??? Ben je gek man! Een leven van 10 jaar is genoeg, ik geef je de andere 10 terug."
En God ging hiermee akkoord!
Op de derde dag schiep God de aap. Hij zei tegen de aap: "Lao Kao, jouw werk als aap is om mensen te vermaken. Je moet ze aan het lachen maken, gekke bekken tegen ze trekken en apenstreken uithalen. Je moet ook duikelingen maken om ze te verbazen. Als dank krijg je alleen maar bananen te eten! Ik geef je een leven van 20 jaar."
Lao Kao was het hier niet mee eens: "Wat? Ze aan het lachen maken? Gekke bekken trekken en streken uithalen, en dan nog duikelen ook! Dat valt niet mee. Geef me 10 jaar, dat is genoeg, die andere 10 jaar krijg je terug van me."
God ging akkoord met Lao Kao's voorstel.
Op de vierde dag schiep God de mens en zei tot hem: "Jij! Beh Tahan Lan! Jouw werk is slapen, eten, slapen, spelen, eten, slapen, spelen en de hele dag niks doen! Je krijgt de beste dingen van de wereld te eten en mag de met leukste dingen spelen en je zal veel van het leven genieten. Al wat je hoeft te doen is niks doen en jezelf vermaken. Dit leven geef ik je 20 jaar lang."
De mens was het hier niet mee eens: "Wat? Zo'n goed leven! Eten, spelen, slapen, niks doen, van het beste genieten, en u verwacht van me maar 20 jaar te leven? Nee toch zeker! Ok! Ik heb een voorstel.... Ah Gu gaf u 30 jaar terug, Ah Kow gaf 10 jaar aan u terug en Lao Kao gaf 10 jaar terug. Ik neem ze van u over! Dat geeft me een leven van 70 jaar nietwaar??"
God ging hiermee akkoord.
Dus tot op de dag van vandaag...heeft de koe een leven van 20 jaar, een hond van 10 jaar, een aap van 10 jaar en de mensen leven 70 jaar. Dat is waarom wij mensen in onze eerste 20 jaar graag eten, slapen, spelen, genieten en niet al te veel doen. De volgende 30 jaar leven we als een koe: alle dagen werken, lijden en het gezin onderhouden. De volgende 10 jaar leven we als de hond, we gaan met pensioen en blijven thuis en zitten voor de deur als een hond mensen af te blaffen. De volgende 10 jaar leven we net als de aap, we vermaken onze kleinkinderen door gekke bekken te trekken, apenstreken met ze uit te halen en met ze te stoeien. Dat is hoe een mensenleven in elkaar zit en hoe we aan onze 70 levensjaren komen.
 

Waardering voor deze mop: 6.27
128
keer gestemd.

Stemmen!
Printbare versie

Inhoudsopgave
Volgende mop: Voor de zondeval
Vorige mop: Bij de hemelpoort

Link naar deze mop:

 
Deze mop op je eigen website: