Moppen over dokters
Twee mannen, Jean en Paul, die al een paar jaar in een gekkenhuis verblijven, komen in aanmerking voor vervroegde vrijlating. De directeur van de instelling laat de twee naar zijn kantoor komen voor een kort gesprekje. Jean mag als eerste binnen terwijl Paul in de gang zijn beurt moet afwachten. "Ga zitten, Jean," zegt de directeur. Hij legt Jean uit dat hij voor vrijlating in aanmerking komt, maar dat hij eerst nog een paar eenvoudige testjes moet doen. "Hoeveel is 4 + 2?" vraagt de directeur.
Jean onmiddellijk: "6!"
"Hoeveel is 8 x 4?" gaat de directeur verder.
"32!" antwoordt Jean resoluut.
"Goed zo," zegt de directeur. "Nu iets anders... doe het licht eens uit!" Jean knipt het licht uit en het is onmiddellijk pikdonker in de kamer. De directeur neemt een zaklamp uit zijn la, knipt hem aan, schijnt dan recht naar de muur en vraagt: "Ga eens op de straal van die zaklamp zitten Jean!"
Jean schiet in de lach en zegt: "Vroeger zou u dat gelukt zijn, maar nu ben ik véél slimmer hoor!"
Ze praten nog wat verder en uiteindelijk tekent de directeur de nodige papieren voor de vrijlating. "Proficiat Jean, je mag gaan en staan waar je wilt, zeg maar tegen je vriend Paul dat hij binnen mag komen."
Dolblij sluit Jean de deur achter zich en hij vertelt Paul dat hij naar binnen mag, waarop hij nog snel fluistert: "Vooral niet op de straal van die zaklamp gaan zitten hè!"
"Waarom niet?" vraagt Paul.
Jean: "Ben je gek?! Als hij hem uitknipt lig je met je kloten op de grond!"
 

Waardering voor deze mop: 6.58
604
keer gestemd.

Stemmen!
Printbare versie

Inhoudsopgave
Volgende mop: Pas getrouwd
Vorige mop: In het ziekenhuis

Link naar deze mop:

 
Deze mop op je eigen website: